Robson

Sinds februari 2014 wordt de voormalige pyjama fabriek behuisd door meer dan 30 kunstenaars en creatieve bedrijven, een werkplaats, een grote expositieruimte, en een ecologische moestuin die verbonden is met het eetcafé.

De Treasure Hunters interviewen Wouter Kops en Annelien Dam in hun eerste video portret voor de Schatkamer.
De video is te zien onderaan deze pagina.

Client: Schatkamer Enschede
Date: 2017-24-05
Services: Videographer and editor

Dit was het eerste videoportret dat ik met de Schatkamer Enschede gemaakt heb en daarbij ook onze eerste samenwerking!

Een strak plan hadden we niet, maar een strakke deadline hadden we wel. We spraken af bij mij thuis en onder het genot van de pasta-salade, die we samen gemaakt hadden, vergaderden we in het zonnetje op mijn dakterras.

Op het Robson verliep alles soepeltjes. Met gezonde spanning en veel motivatie gingen we aan de slag.

Nadat we de beelden geschoten hadden, was er nog maar weinig tijd om de belangrijkste onderdelen te selecteren, extra beelden te schieten van de locatie, en vervolgens alles samen te voegen tot een complete video. Dankzij creatieve oplossingen en veel motivatie en inzet is het ons gelukt!

Met grote aandacht bekijkt het publiek de video.

Onze weg vervolgde zich richting de Tetem – Walk in Brunch. Daar hebben we, na een speech van Willemijn Calis over de schatkamer, ons project onthuld. We hebben  een performance gedaan waarin we de bezoekers betrokken en we samen de ‘dynamische machine van de stad’ creërde door middel van beweging en geluid. Ook vroegen we de bezoekers welke plekken in Enschede volgens hen op de Schatkaart moesten komen, deze Schatten hebben we toen ceremonieel aan onze reusachtige schatkaart toegevoegd.

Vervolgens was de video te zien op het grote scherm waarna het publiek een luid applaus gaf! Woohoo! Dit was een geweldige kick-off voor de Schatkamer Enschede!